Räpyläuintikuulumisia keväältä 2017

6.5.2017

Finnish Open 2017

Perinteinen kansainvälinen Finnish Open räpyläuintikilpailu uitiin 11-12.2. Tampereen Uintikeskuksessa.

Räpyläuintikilpailuihin osallistui ulkomaisia kilpailijoita Venäjältä ja Virosta yhteensä 60 ja kotimaisia 27. Kilpailijoista yli 85% oli alle 18-vuotiaita, joten kilpailut olivat voimakkaasti junioripainotteiset vaikka mukana oli myös muutamia MM-tason uimareita. Tulostasokin nousi paikoin komeaksi.

Terhi Ikonen ui 4x100m:n viestin avausosuudella uuden komean Suomen ennätyksen 45,01 ja paransi Jenna Laukkasen 6 vuotta sitten uimaa ennätystä lähes 0,6 sekuntia. Myös 4x50m viestin avausosuudella Terhille saatiin aika 20,71, joka jää Laura Lähteenkorvan viime vuonna uimasta SE:stä vain 0,25 sekuntia. Terhillä on nyt kaikki Suomen ennätykset 100m-1500m. Terhin varsinaisilla omilla matkoillaan 800m ja 1500m uimat voittoajat alittivat ensi kesän EM-kisojen A-aikarajat.

World Cup Lignano Sabbiadoro, Italiassa

Terhi oli mukana Italissa World Cup -kisassa 25.- 26.3.; osallistujia oli 428 kilpailijaa 20 maasta edustaen 88 seuraa; kaukaisimmat Kolumbiasta.

Terhi voitti 1500m ja hävisi niukasti 0,52 sekunnilla kullan 800m uinnissa (Terhi johti uintia koko matkan, mutta viimeisellä 50m:llä saksalaista seuraa edustanut venakko puristi ohi).

200m:llä Terhi sijoittui 12. tehden uinnissa uuden pohjoismaiden ennätyksen (vanha ennätys oli vuodelta 2004 tanskalaisen Stine Dragsbaekin nimissä).

World Cup Olsztynissä Puolassa 22.-23.4.

Ensimmäisen kerran Tampereen Urheilusukeltajista lähti Word Cupiin 4 uimarin joukkue. Kisoissa oli 366 kilpailijaa 16 maasta edustaen 70 seuraa. Valitettavasti kisajärjestelyt hieman ontuivat ja Omegan sähköinen ajanottokin välillä temppuili.

Tällä kertaa Terhi ei paraatimatkoillaan yltänyt aivan parhaimpaansa eikä saavuttanut yhtään mitalia mutta 200 m:llä olisi taas syntynyt uusi pohjoismaiden ennätys mutta juuri silloin sähköinen ajanotto petti ja aika 1.34,86 saatiin manuaalisesti. Terhin sijoitus 200 m:llä oli paras tähän asti, kahdeksas. 800 m:llä Terhi oli 6. ajalla 7.11,16 ja 400 m:llä 8. ajalla 3.27,87.

Laura Lähteenkorvakaan ei saavuttanut uusia ennätyksiä vaan jäi 50 m:n sukelluksessa 0,25 sekuntia ennätyksestään sijoittuen 8. ajalla 18,37 ja 100 m:n räpyläuinnissa samoin 0,25 sekuntia ennätyksestään sijoittuen 15. ajalla 47,21. 50 m:n räpyläuinnissa Laura sukelsi matkalla ja hylättiin.

Tytöistä Saara Sojolin ui upeasti 50 m tehden uuden ikäluokkansa Suomen ennätyksen ajalla 21,72 sijoittuen 18. ja 50 m:n sukelluksessa teki myös oman ennätyksensä 20,86 sijoittuen 23. sekä ui 100 m:llä myös uuden ennätyksen 49,89 ollen 28.

Tytti Kuusela ui 50 m:llä oman ennätyksensä 24,55, sijoitus 33. Oma ennätys myös 200 m:llä 1.54,82 sijoitus 32. 400 m:llä Tytti olisi parantanut ennätystään noin 10 sekuntia mutta lähtösukellus meni vähän pitkäksi ja suoritus hylättiin.

Joukkueemme osallistui naisten 4x100 m:n viestiin uiden upeasti. Terhi paransi avausosuudella ennätystään noin 0,8 sekuntia aikaan 44,19 ja joukkueen loppuaika oli 3.10,82 ja sijoitus 7. Naisten Suomen ja pohjoismaiden ennätys vuodelta 2006 on 3.09,57.

EM -kilpailut uidaan kesällä Puolan Wroclawissa 2.-9.7. TaUrsusta Terhi on lähdössä kisoihin; Lauran tavoitteena on alittaa vaadittu EM-kisan aika-raja ja lähteä mukaan.

Kesän kruunuksi Terhi on kutsuttu World Games kisoihin, eli meidän olympialaisiin, jotka uidaan Puolan Wroclawissa heinäkuun lopulla. Kisoihin kutsutaan edellisten MM-kisojen 8 parasta kustakin kilpailtavasta lajista. Kisoissa ei uida Terhin paraatimatkoja 800m ja 1500m. Terhi osallistuu 400m uintiin.