Laitesukellus

(C) Harri Nieminen

 

Suurin osa maapallosta on veden peitossa. Kun hallitsee sukeltamisen taidon, pääsee tutustumaan tähän outoon uuteen maailmaan sekä sitä kansoittaviin eläimiin ja kasveihin. Vedenalainen rauha ja hiljaisuus houkuttelee monia, toisaalta veden alta löytyvät seikkailunhaluisille viimeiset mahdollisuudet aitoihin löytöretkeilijän elämyksiin. Sukellusta voi harrastaa monella tavalla, monessa eri ympäristössä, vuoden ympäri ja se sopii kaikille.

Vaikka Suomen vesistä puuttuvat korallit ja kirkkaanväriset kalat, voi laitesukellusta silti harrastaa Suomessa mielekkäästi ja ympäri vuoden. Suomen merialueilta löytyy erittäin runsaasti hienoja hylkyjä ja sisävesistäkin paljon mielenkiintoista nähtävää, kun sukeltaa avoimin silmin. Väliin on mukava pyörähtää ulkomaillakin. Mielenkiintoisia sukelluskohteita löytyy ympäri maailmaa vaikkapa Egyptistä, Thaimaasta ja Norjasta. Joskus reissuilla tulee vastaan suurempaakin kalaa. Taannoin Sharm El Sheikhissä seuralaiset törmäsivät valashaihin.

Laitesukellusjaos tarjoaa jäsenilleen ympäri vuoden erilaisia sukeltamiseen liittyviä tapahtumia, retkiä ja leirejä. Näistä kaikista ilmoitellaan ensisijaisesti laitesukellusjaoksen sähköpostiringissä, mutta myös näillä webbisivuilla sekä seuran facebook-ryhmässä. Tapahtumat on tarkoitettu jo ainakin peruskurssin käyneille sukeltajille. Jos näkyvillä ei ole mieleistä, kerro se jaoksen vetäjille vaikka tästä!

 

Minustako sukeltaja? Jos olet kiinnostunut sukeltamisesta, sukelluskokeilulla voit turvallisesti testata uima-altaassa, yhdessä kouluttajan kanssa onko laitesukellus sinun harrastuksesi. Jos laji tuntuu mieleiseltä, seuraava luonteva askel on peruskurssille ilmoittautuminen. Katso lisätietoja Koulutus -sivuilta!

 

Kesällä 2021 otettiin testikäyttöön nimenhuuto. Mummo-ohje löytyy tästä. Tapahtumat tästä

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Linkki: sukeltajaliiton "Sukella Suomessa" esite