Merireissut ja leirit

Laitesukellusjaoksen toimintaan kuuluu kiinteänä osana erilaisten merireissujen sekä kesäleirien järjestäminen. Merireissut ovatkin olleet monelle sukeltajalle kimmoke jatkokouluttautumiseen, jotta Suomen merialueiden hylkyihin pääsisi tutustumaan tarkemmin. 

Merireissut

Laitesukellusjaos järjestää jokaisella avovesikaudella muutamia meriretkiä seuran jäsenistölle. Viikonlopun mittaisia sukellusreissuja Saaristomerelle ja Suomenlahdelle on tehty pääasiassa Joona Kosken kipparoimalla Eva-aluksella. Väliin reissuille on varattu pitkä viikonloppu, jolloin on päästy tutustumaan Ahvenanmaan upeaan hylkytarjontaan ja ollaanpa käyty Viron vesilläkin. Merireissujen kohteina ovat pääasiassa hylyt, joten useimmille reissuille on vaatimuksena vähintään P2 sukeltajaluokka. Näiden perinteisten meriseikkailujen ohella laitesukellusjaos on järjestänyt päivän mittaisia, P1 tasoisille sukeltajille tarkoitettua "Intro to wreck" -reissuja, jotka ovat yleensä suuntautuneet Hangon hylyille.

Merireissut ovat TaUrsun jäsenille omakustannehintaisia ja laitesukellusjaos huolehtii sukeltamiseen tarvittavien lupien (suoja-alueluvat, sotamuseo, Ahvenanmaa...) hakemisesta. 

Leirit

Seuran kesäleiriperinne on lähtöisin jo 70-luvun alkupuolelta. Seuran perinteiseen kesäleiripaikkaan Hankoon Russön saarelle kesäleiri siirtyi vuonna 1978.

Nykypäivänä leirin pitopaikka muuttuu vuosittain, joskaan perinteistä Hangon leiriäkään ei ole kokonaan unohdettu. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana kesäleiriä on pidetty mm. Taivassalossa, Kaatialassa, Norjassa Gulenissa, Virossa, Maltalla - sekä tietenkin Hangossa.

Laitesukellusjaoksen järjestämän leirin lisäksi muutakin pidempää reissua on tarjolla. TaUrsun jäsenistö järjestää aktiivisesti omatoimimatkoja eri sukelluskohteisiin. Myös näille reissuille saatetaan etsiä osallistujia seuran postituslistalla. Kannattaa siis olla aktiivisesti mukana toiminnassa, niin reissumahdollisuuksia saattaa tarjoutua enemmänkin kuin itse seura järjestää.

 

Seuraa merireissu- ja leiri-ilmoittelua kotisivujen Ajankohtaista -palstalta sekä Sukellusjaoksen sähköpostilistalta.