Ryhmät

TaUrsun norppien ryhmät kaudella 2023-2024

 

Norpat on jaettu eri ryhmiin taitotason ja iän mukaan. Ryhmien välillä on mahdollista siirtyä tarvittaessa kauden aikana milloin vain.

 

Sammakot

Lauantaisin 09:00-10:00

n. 7-9 -vuotiaille

Pääsyvaatimuksena välttävä noin 25m uimataito.

Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti uinnin ja sukeltamisen perustaitoja sekä kisaillaan ja leikitään paljon. Uimataito kehittyy sekä sukeltaminen räpylöiden, maskin ja snorkkelin kanssa tulevat tutuksi. Kesällä tutustutaan avovedessä sukeltamiseen.

Ryhmässä on mahdollisuus suorittaa Snorkkelisukeltajan taitorata (CMAS * Snorkel Diver)

Ryhmän ohjaajat: Sini Manninen, Vesa Vessari ja Joonas Kyrölä

 

Rauskut

Lauantaisin 09:00-10:00

n. 10-13 -vuotiaille

Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti kaikkien uintilajien tekniikkaa, sekä harjoitellaan sukeltamisen perustaitoja perusvälineiden kanssa. Myös pelastustaitoja harjoitellaan, sekä kesällä päästään sukeltamaan lähiseudun järvivesiin. Vaihtelua viikoittaiseen toimintaan tuovat myös eri sukelluslajien kokeilut, esimerkiksi räpyläuinti ja uppopallo.

Ryhmässä voi suorittaa Snorkkelisukelluksen peruskurssin (CMAS ** Snorkel Diver), joka sisältää keväällä myös muutaman teoriatunnin sekä kesällä harjoituksia avovedessä.

Ryhmän ohjaajat: Aida Härkönen, Jaakko Saarinen ja Niilo Satamo

 

Hylkeet

Lauantaisin 09:00-10:00

n. 13-16 -vuotiaille

Ryhmässä hiotaan uintitekniikat sekä sukellustaidot erinomaiselle tasolle. Harjoituksissa pääsee haastamaan itseään ja kehittymään taidoissaan monipuolisesti, mutta kuitenkin rennossa tunnelmassa ilman isompia kilpailullisia tavoitteita. Vaihtelua viikoittaiseen toimintaan tuovat myös eri sukelluslajien kokeilut, esimerkiksi laitesukellus, vapaasukellus, räpyläuinti ja uppopallo. Myös seuran veneen käyttöön tutustutaan.

Ryhmässä voi suorittaa Snorkkelisukelluksen jatkokurssin (CMAS *** Snorkel Diver) sekä Snorkkelisukelluksen turvallisuuskurssin (CMAS Snorkel Rescue diver). Ryhmästä on myös hyvät valmiudet edetä ohjaajan ja kouluttajan polulle.

Ryhmän ohjaajat: Waltter Toiva, Onni Ahonen ja Elias Manninen

 

Sunnuntairyhmä

Sunnuntaisin klo 09:00-10:00

Hiukan laajempi ikähaarukka

Sunnuntairyhmässä treenaa nuoria hiukan laajemmalla ikähaarukalla. Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti kaikkien uintilajien tekniikkaa, sekä harjoitellaan sukeltamisen perustaitoja perusvälineiden kanssa. Myös pelastustaitoja harjoitellaan, sekä kesällä päästään sukeltamaan lähiseudun järvivesiin. Vaihtelua viikoittaiseen toimintaan tuovat myös eri sukelluslajien kokeilut, esimerkiksi räpyläuinti ja uppopallo.

Ryhmässä voi suorittaa Snorkkelisukeltajan taitorataa. (CMAS * Snorkel Diver) sekä  Snorkkelisukelluksen perus- ja jatkokursseja (CMAS **/*** Snorkel Diver) on myös mahdollista suorittaa keväisin yhdessä lauantain ryhmien kanssa.

Ryhmän ohjaajat: Leo Leppäkoski

 

Mursut

Tiistaisin klo 20:30-21:30 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 08:00-09:00

Yli 16-vuotiaille

Ryhmä on vanhimpien norppien sekä ohjaajien ja kouluttajien yhteinen treeniryhmä. Ryhmä harjoittelee erilaisten teemojen, ja jokaisen omien tavoitteiden, mukaisesti välillä ohjatusti ja välillä omatoimisesti seuran yleisvuoroilla.

Seuran laitesukelluskursseille ja vapaasukelluskursseille kannustetaan osallistumaan. Myös ensiapukoulutus on tärkeässä roolissa osana sukellusharrastusta ja osallistummekin seuran järjestämille ensiapukursseille.

Ryhmässä voi kouluttautua oman kiinnostuksen mukaan Norppaohjaajaksi (CMAS * Snorkel Instructor) tai Snorkkelisukelluskouluttajaksi (CMAS ** Snorkel Instructor). Myös vaikkapa SUH:in Uimaopettajakoulutukseen kannustetaan osallistumaan.