Välineet

Kilpailuvälineistöä ovat mono- tai stereoräpylät, uimalasit, otsasnorkkeli. Laitesukelluksessa lisäksi regulaattori (hengitysventtiili) ja paineilmapullo.

Yleisin räpylämalli monoräpylä koostuu lujitemuovisesta levystä ja kumisesta jalkaosasta. Virtaviivaisen, delfiinin pyrstöä muistuttavan räpylän suurin sallittu koko on 76 cm x 76 cm, jalkaosan maksimikorkeus 15 cm. Jäykkyysaste riippuu uitavan matkan pituudesta ja uimarin voimista. Lyhyillä matkoilla käytetään jäykempää levyä, pitkillä notkeampaa. Eteneminen tapahtuu delfiinipotkuin, kädet jännitettyinä suoraan eteenpäin pään yläpuolella. Vauhti vedessä voi olla jopa yli 3 m/s.

Stereoräpylät: CMAS:n hyväksymät tehdasvalmisteiset kumi ja/tai muoviset räpylät, maksimipituus 670 mm ja leveys 225 mm.

Snorkkeli on tehty taivutetusta pyöreästä muoviputkesta ja on varustettu otsapannalla. Putken minimipituus 430 mm ja maksimipituus on 480 mm ja vastaavasti minimisisähalkaisija 15 mm ja maksimi sisähalkaisija 23 mm.

Laitesukelluslajeissa paineilmapullojen tilavuuden tulee olla vähintään 0,4 litraa. Pulloa pidetään suoraan eteenpäin ojennettujen käsien jatkeena. Pullolla ei saa altaassa missään vaiheessa koskettaa seiniä eikä pohjaa.