Hyvää uutta vuotta 2022!

2.1.2022

Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys ja vuoden päätapahtumat.

Vuosi 2022 on iso vuosi vuonna 1972 perustetulle seurallemme. Lähdemme toteuttamaan perustoimintaamme toimintasuunnitelman mukaisesti ja joustetaan ohjeiden mukaan, mikäli yleistilanne niin vaatii. Toivotaan, että mahdollisimman nopeasti pääsisimme tavalliseen arkeen harrastuksien osalta. Laittakaa kalenteriin jo varaus seuran 50-vuotisjuhlia varten 2.4., jotka pidetään Tampere-talolla. Kymmenvuoden takaisista juhlista on hyvät muistot ja uskon että osallistuminen on tälläkin kertaa ikimuistoinen kokemus. Luvassa on laadukas päivä- ja iltaohjelma.

Syyskokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma tälle vuodelle ja ensimmäisiä johtokunnan asioita on uuden nitrox-kompressorin tilaamisen päätös. Tätä on jo valmisteltu vuoden 2021 aikana niin, että toivottavasti saamme uuden kompuran mahdollisimman nopeasti Maijalaan. Uudella kompressorilla taataa osaltaan laitesukellusharrastuksen katkeamaton jatkuminen. Esitetty malli toimii myös tarvittaessa pääkompressorin varana. Nykyinen NX-kompura onkin laitejaoksen avulla palvellut meitä hyvin ja pitkään. Laitesukellus on ollut mukava harrastus myös näin pandemia aikana, kun lähivesiin ei ole asetettu rajoituksia.

Toinen suuri tapahtuma on 23–24.4. Finish Super Open. Tämä tapahtuma järjestetään yhdessä Sukeltajaliiton kanssa. Tampereen uintikeskuksessa kilpaillaan suomenmestaruuksista uppopallossa, vapaasukelluksessa ja räpyläuinnissa. Kisoissa etsitään myös tarkinta sukelluskalastajaa vedenalaisessa tarkkuusammunnassa. Kansainvälisen kiinnostuksen johdosta suomenmestaruuskilpailut järjestetään avoimena kilpailuna.

Peruskursseja, jatko- ja lisäkursseja on suunniteltu tälle vuodelle rohkeammin kuin parina edeltävänä vuonna. Olemme oppineet uusia käytänteitä ja niitä hyödyntäen saamme harrastukselle mahdollisuuksia. Mikään ei voita sukellusharrastuksessakaan aitoa kohtaamista ja siihen toivottavasti päästään takaisin, vaikkakin e-oppimisympäristö on jo päälinja teoriaopiskeluun. Sukelluksen kursseja on löydettävissä www.taursu.fi sivuilta.

Seuran perustoiminta pyörii totuttuun tapaan aktiivien jäsenien järjestämänä ja tähän porukkaan saa lähteä mukaan. Olemme Suomen suurin sukellusseura ja kaikille jäsenille löytyy tekemistä oman mieltymyksen mukaisesti. Seuran jäsenmaksulla saa kattavan palveluntarjonnan vapaaehtoispohjalta. Kiitos kaikille aktiiveille, niin eilen – tänään ja huomenna! Olemme kaikille avoin sukellusseura – jatketaan seuran perusarvoja avoimuudessa ja lajiturvallisuuden vaalimisessa.

Turvallisuusasiakirjaan on kerätty päivityksiä vuoden 2021 aikana ja johtokunta julkaisee 2022 päivityksen mahdollisimman pian, kun olemme saaneet viimeiset päivitykset myös viranhaltija tahoilta kevään aikana. Jaoskohtaisia turvallisuus- ja pelastamisharjoituksia kannustetaan ja ohjataan tekemään, verestetään opittuja taitoja säännöllisesti.

Tietoa tapahtumista, koulutuksista ja kaikesta muusta saa, kun liittyy laitesukelluksen sähköpostirinkiin, laitesukelluksen www sivulta, tämä on myös päätiedotuskanava. Seuran tapahtumiin ilmoittaudutaan Nimenhuuto-järjestelmän kautta (tähän voi liittyä samalta sivulta) tai erillisen ilmoittautumiskaavakkeen avulla, niin vaadittaessa. Ilmoittautumiset mahdollistavat harrastustoiminnan korona ajassa ja vapaammissa tapahtumissa järjestäjät osaavat varautua hyvän ja turvallisen tapahtuman järjestämiseksi.

 

Hyvää ja turvallista sukellusvuotta 2022 kaikille!

Niilo Rautionmaa

TaUrsu puheenjohtaja

TaUrsu 50 v juhlalogo.
TaUrsu 50 v juhlalogo.