Koulutus etusivu

 

Sukelluskursseja on erilaisia. TaUrsun laitesukelluskoulutus perustuu asiantuntevien kouluttajien opastuksella suoritettavaan lähiopetukseen, niin teoriaopetuksen, altaiden kuin avovesiharjoitteidenkin osalta. Tässä oppilaiden ja kouluttajien välisellä rakentavalla keskustelulla on suuri rooli. Koulutuksen lähtökohtana on varmistaa turvallisen harrastamisen mahdollistava osaamistaso.

Sukellus on taitolaji, jota ei voi oppia kirjoja kotisohvalla lukemalla tai nettivideoita katsomalla. Turvallinen ja miellyttävä sukeltaminen edellyttää aina asianmukaista koulutusta ja riittävää harjoittelua sekä omien rajojen tuntemista ja kunnioittamista. Hyvä sukeltaja oppii jatkuvasti uutta. Perehtymällä lajiin pätevän sukelluskouluttajan opastuksella ja osallistumalla laadukkaille sukelluskursseille on mahdollista saavuttaa turvalliseen sukeltamiseen tarvittavat tiedot ja taidot.

TaUrsun sukelluskoulutukset perustuvat CMAS:n (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) määrittelemiin kansainvälisiin minimistandardeihin, joita on lisäksi täydennetty Sukeltajaliiton julkaisemilla koulutus- ja turvaohjeilla sekä eettisillä säännöillä. Kaikki seuran kouluttajat ovat Sukeltajaliiton hyväksymiä kouluttajia, jotka eivät ainoastaan kouluta vaan ovat myös itse sukelluksen aktiiviharrastajia.

Laitesukelluksen koulutusohjelma on portaittain etenevä, jatkuvan koulutuksen periaatteeseen pohjautuva järjestelmä, jonka puitteissa sukeltaja voi kehittää omaa osaamistaan tarpeidensa ja mielenkiinnon kohteidensa mukaisesti kautta koko sukellusuransa. Peruskursseilla opitaan lajin perustaidot, jatkokurssit syventävät sukellustietoja ja -taitoja laaja-alaisesti ja erilaisilla erikoiskursseilla perehdytään syvällisesti yksittäisiin sukelluksen osa-alueisiin.

Meillä voit maksaa sukelluskokeilun tai -kurssin myös Smartumin liikuntaseteleillä tai sovelluksella, E-passilla ja Edenred mobiililla.

Lisätietoa sukelluskursseista: koulutusvastaavat 
Jyrki Lähde (ensisijaisesti peruskurssit ja laitesukelluskokeilut), jyrki.lahde[ät]gmail.com. 
puh
. 040 531 4785.
Kati Aaltonen (jatko- ja erikoiskurssit), kjaaltonen[ät]gmail.com , puh. 040 542 2401