Kuivapukukurssi

CMAS Dry Suit Diver -kurssin tavoitteena on perehdyttää aloittelevat tai kortitetut laitesukeltajat kuivapukusukeltamisen teoriaan ja käytäntöihin. CMAS Dry Suit Diver -kortitetulla sukeltajalla on tiedot ja taidot, jotka mahdollistavat sukeltajan muuta koulutus- ja kokemustasoa vastaavien sukellusten tekemisen kuivapuvulla.

CMAS Dry Suit Diver -kurssi on tasoltaan perustason taitokoulutus. Kurssin järjestämisessä noudatetaan Sukeltajaliiton kuivapukukurssin järjestämisohjetta, josta löydät myös tarkemmat vaatimukset, harjoitukset ja sisällöt.

Kurssin sisältö

Kurssilla tutustutaan erilaisiin kuiva- ja aluspukuihin sekä pukujen ominaisuuksiin ja opitaan puvun valitsemiseen ja huoltoon liittyviä asioita. Teoriaosuuden jälkeen kurssissa on kahden viikon tauko, jonka aikana oppilaat ehtivät hankkia oman kuivapuvun.

Kurssiin kuuluu 1-2 allasharjoituskertaa, joilla opetellaan kuivapukusukeltamisen erityispiirteitä sekä opetellaan toimimaan kuivapuvun kanssa mahdollisesti syntyvissä ongelmatilanteissa. Avovesisukelluksia on 2.

Palkintona kurssin hyväksytystä suorituksesta saat CMAS Dry Suit Diver -sukeltajakortin

Kurssin hinta

120e, sisältää CMAS Dry Suit Diver -kortin ja käyttöoikeuden koulutusmateriaaliin. Oppilailla tulee olla omat välineet ja varusteet kurssilla, myös kuivapuku! Mikäli olet seuran kouluttama uusi P1, voit tiedustella koulutuslaitepaketin (pullo, liivi, regut) lainaamista kurssin harjoituksia varten.

Kurssin pääsyvaatimukset

  • Käyttäjälle sopivat varusteet ml. kuivapuku+aluspuku, joka hankittava/lainattava/vuokrattava ennen allasharjoituksia!
  • CMAS Dry Suit Diver -kurssin osallistujan on oltava vähintään 14 vuotta täyttänyt. Yläikärajaa ei ole. 
  • Voimassaoleva Tampereen Urheiluskeltajat ry:n ja Sukeltajaliiton jäsenyys
  • CMAS One Star Diver -kortti, tai vastaava toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä, ISO 24801-2 (Autonomous Diver ) -standardin vaatimukset täyttävä kortti. 
  • Lääketieteellinen sukelluskelpoisuus, joka on todettu joko terveysselvityslomakkeella tai sukeltajan lääkärintodistuksella.
  • Huoltajan kirjallinen lupa, mikäli oppilas on alaikäinen

Kurssin alustava aikataulu (päivitetty 11.9.2020)

aloitus la 19.9.2020 klo 10-13 Maijalassa

allasharjoitukset 3.10.2020 klo 7.30-10.00 Kalevassa + teoriaa 1-2h

avovesisukellukset ja teoriaa 4.10.2020 Maijala+Kaukajärvi

Seuraava kuivapukukurssii järjestetään syksyllä 2020. Huomaa, että toteutus järjestetään varsin nopealla aikataululla, joten kuivapuku tulee olla hankittuna kurssin alkaessa tai on hankittava välittömästi aloituskerran jälkeen!

Ilmoittautuminen kuivapukukurssille syksyllä 2020

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.