Kuivapukukurssi

CMAS Dry Suit Diver -kurssin tavoitteena on perehdyttää aloittelevat tai kortitetut laitesukeltajat kuivapukusukeltamisen teoriaan ja käytäntöihin. CMAS Dry Suit Diver -kortitetulla sukeltajalla on tiedot ja taidot, jotka mahdollistavat sukeltajan muuta koulutus- ja kokemustasoa vastaavien sukellusten tekemisen kuivapuvulla.

CMAS Dry Suit Diver -kurssi on tasoltaan perustason taitokoulutus. Kurssin järjestämisessä noudatetaan Sukeltajaliiton kuivapukukurssin järjestämisohjetta, josta löydät myös tarkemmat vaatimukset, harjoitukset ja sisällöt.

Kurssin sisältö

Kurssilla tutustutaan erilaisiin kuiva- ja aluspukuihin sekä pukujen ominaisuuksiin ja opitaan puvun valitsemiseen ja huoltoon liittyviä asioita.Teoriaosuuden jälkeen kurssin opetuksessa on tauko, jonka aikana oppilas opiskelee omatoimisesti e-oppimisympäristössä, ja jonka aikana oppilaat ehtivät hankkia oman kuivapuvun mikäli sellaista ei vielä ole.

Kurssiin kuuluu 1-2 allasharjoituskertaa, joilla opetellaan kuivapukusukeltamisen erityispiirteitä sekä opetellaan toimimaan kuivapuvun kanssa mahdollisesti syntyvissä ongelmatilanteissa. Avovesisukelluksia on 2.

Palkintona kurssin hyväksytystä suorituksesta saat CMAS Dry Suit Diver -sukeltajakortin

Kurssin hinta

120e, sisältää CMAS Dry Suit Diver -kortin ja käyttöoikeuden koulutusmateriaaliin harjoitusten ja teoriaopetuksen lisäksi.

Oppilailla tulee olla omat välineet ja varusteet kurssilla, myös kuivapuku! Seura ei lainaa tai vuokraa pukuja, mutta opastaa hankinnassa tai vuokraamisessa.

Kurssin pääsyvaatimukset

  • Käyttäjälle sopivat varusteet ml. kuivapuku+aluspuku, joka hankittava/lainattava/vuokrattava ennen allasharjoituksia!
  • CMAS Dry Suit Diver -kurssin osallistujan on oltava vähintään 14 vuotta täyttänyt. Yläikärajaa ei ole. 
  • Voimassaoleva Tampereen Urheiluskeltajat ry:n ja Sukeltajaliiton jäsenyys
  • CMAS One Star Diver -kortti, tai vastaava toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä, ISO 24801-2 (Autonomous Diver ) -standardin vaatimukset täyttävä kortti. 
  • Lääketieteellinen sukelluskelpoisuus, joka on todettu joko terveysselvityslomakkeella tai sukeltajan lääkärintodistuksella.
  • Huoltajan kirjallinen lupa, mikäli oppilas on alaikäinen

Kurssin aikataulu (päivittyy)

27.3.2023  Kurssin aloitus (Maijala, 2h)

  • kurssin esittely ja käytännön järjestelyt, aikataulu
  • Kuivapuvun valinta ja huolto

teoriaosuus itseopiskeluna Dyykissä, kouluttajan johdolla Teamsissa tai Maijalassa lähiopetuksena

dd.mm.2023 allasharjoitukset 2*aamuallas Kalevassa viikonloppuna klo 7:30-10:00 + palaute ja teoria n.1h

dd.mm.2023 avovesisukellukset (2kpl) Tampereen lähialueilla ja teoriaa Maijalassa, toteutettavissa yhden kokonaisen päivän aikana tai kahtena arki-iltana

Oppilas voi tehdä päätöksen kurssille osallistumisesta aloitustilaisuuden jälkeen. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi, kun oppimisympäristö on avattu Dyykissä. Kurssimaksu tulee olla kokonaisuudessaan suoritettuna ennen allasharjoitusten alkua.

Seuraava kuivapukukurssii järjestetään keväällä 2023. Kurssin vastuukouluttajana toimii Niilo Rautionmaa. Ilmoittautuminen allaolevalla lomakkeella

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.