Laitesukelluksen jatkokurssi

Laitesukelluksen jatkokurssilla opetellaan lisää laitesukeltamisen tietoja ja taitoja. Jatkokurssin jälkeen osaat huolehtia sukellusparistasi paremmin sekä tiedät miten tehdään turvallinen suoranoususukellus 20–30 m syvyyteen suomalaisissa olosuhteissa. Lisäksi kurssilla käydään läpi esimerkiksi sukellustekniikkaa (nosteenhallinta ja potkutekniikka), pelastamista ja pelastautumista, suunnistusta ja yösukeltamista.

Sukeltajaliiton koulutusohjelman mukainen laitesukelluksen jatkokurssi täyttää kansainvälisesti  CMAS Two Star Diver -koulutusstandardin ja on tasoltaan peruskoulutuslinjan keskitason kurssi. Kurssin läpäisseet saavat CMAS Two Star Diver -kortin (P2).

Kurssin sisältö

Laitesukelluksen jatkokurssilla perehdytään sukellustekniikan ja -tiedon syventämiseen, sukelluksen suunnitteluun sekä sukellusturvallisuuteen. Laitesukelluksen jatkokurssi antaa sen hyväksytysti suorittaneelle henkilölle valmiudet enintään 30 metrin syvyysalueella sukeltamiseen.

Kurssi koostuu teoriaosuudesta jossa voidaan hyödyntää e-oppimisjärjestelmää, yhdestä luentokerrasta,  allasharjoituskerrasta sekä vähintään neljästä avovesiharjoituksesta. Kurssi tulee suorittaa 12 kk kuluessa sen alkamisesta, muutoin kouluttaja voi edellyttää kertauskoulutusta. Kortituksen minimivaatimus on vähintään 20 kirjattua sukellusta kurssin päättyessä.

Kurssin aikana on mahdollista osallistua myös nitroksisukeltamisen perusteet-kurssille (CMAS Nitrox DIver) niin, että sukelluksilla käytetään hapella rikastettuja hengityskaasuja. Ilmoita kiinnostuksesi tähän allaolevalla ilmoittautumislomakkeella.

Tarkemmat tiedot sisällöstä löydät Sukeltajaliiton CMAS Two Star Diver -kurssin järjestämisohjeesta. Lisätietoa Nitroksisukeltamisen perusteet -kurssista löydät ko. kurssin sivuilta

Kurssin hinta

Laitesukelluksen jatkokurssin hinta on 240 €. Mikäli kurssi päättää järjestää avovesisukelluksia leirimuotoisena, tästä voi tulla lisäkustannuksia

Kurssimateriaalina käytetään Sukeltajaliiton materiaaleja (e-oppimisalusta).

Yhdistelmäkurssin CMAS Two Star Diver ja CMAS Nitrox Diver hinta on 340e. 20e/kurssi alennus hyvitetään nitroxkurssin hinnassa.

Kurssin pääsyvaatimukset

  • Tampereen Urheilusukeltajat ry:n ja Sukeltajaliitton jäsenyys.
  • Voimassa oleva CMAS One Star Diver-  tai vastaavan tasoinen muun koulutusjärjestelmän kortti.
  • Ikä vähintään 15 vuotta, alle 18-vuotiailta huoltajan kirjallinen suostumus
  • Terveysselvityslomake tai lääkärintodistus.

Laitesukelluksen jatkokurssilla oppilaalla tulee olla omat sukelluslaitteet käytettävissä kaikkia harjoituksia varten.

Seuraava laitesukelluksen jatkokurssi alkaa todennäköisesti keväällä 2022. Kurssin vastuukouluttaja päätetään myöhemmin

Ilmoittautuminen seuraavalle laitesukelluksen jatkokurssille

 

Kurssi alkaa todennäköisesti keväällä 2022. Kurssin vastuukouluttaja nimetään myöhemmin

Ilmoittautuminen oheisella lomakkeella.

Teoriamuotoisen koulutuksen pitopaikka on pääsääntöisesti seuran täyttöasema Maijala Hyllilänkadulla , kaikki allasharjoitukset pidetään Tampereen Uintikeskuksessa. Sinun tulee olla Tampereen Urheilusukeltajien jäsen tai rinnakkaisjäsen kurssin alkaessa.

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.