CMAS Technical Skills ja CMAS Advanced Nitrox Diver

 

CMAS TECHNICAL SKILLS JA ADVANCED NITROX KOMBO (- TAI JOMPIKUMPI) KURSSI

 

TAURSU järjestää talven ja kevään 2022 aikana CMAS Technical skills ja CMAS Advanced Nitrox kurssit. Kurssit voi suorittaa kombona tai vaihtoehtoisesti vain toisen.

 

Ohjelma lyhyesti:

 • Infotilaisuus Maijalassa ti 11.1.2022 klo 1800–1930 (josta ehtii hyvin uimahallille klo 2030:ksi)

 • infotilaisuudessa yleinen kurssi-info, vaatimukset ja sisältö, tarvittavat varusteet (”kahdennetut”)

 • talvella suoritetaan teoriat dyykissä (suomenkielinen materiaali) sekä yksittäisillä lähiopetuskerroilla,

 • kevättalvella harjoitellaan altaalla tech varusteilla (kahdennetut); venttiiliharjoituksia, kaasunjakoa, S-drilli, potkutekniikoita, valojen käyttöä, tiimityöskentelyn (kolme sukeltajaa) perusteita, dekokaasun käyttöä ja siihen liittyvää kaasunvaihtoa ? tavoitteena oppia ja harjoitella perusteet helpossa ympäristössä,

 • keväällä 2022, jäiden sulattua, sukellamme varsinaiset kurssisukellukset; ensin tech skills ja päälle advance nitrox sukellukset. Tällöin sukellamme ja osoitamme altaalla opitut asiat erinomaisin taidoin.

 

CMAS Technical Skills:

 • Kurssin tavoite on kehittää niitä välttämättömiä taitoja, joita tarvitaan kaikentasoisten tekniikkasukellusten tekemiseen.Kurssi on suositeltavaa suorittaa ennen muuhun CMAS‐tekniikkasukelluskoulutukseen osallistumista. CMAS Technical Skills ‐kurssi on tasoltaan tekniikkasukelluslinjan peruskurssi.

 • Kurssille osallistuminen edellyttää CMAS One Star Diver tai vastaava toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä sukelluskorttia ja tietenkin lääketieteellistä sukelluskelpoisuutta (terveystietolomake tai lääkärintodistus), sekä Tampereen Urheilusukeltajat ry:n voimassaolevaa jäsenyyttä

 • Kurssilla opetettavien taitojen lisäksi on kyettävä uimaan yhtäjaksoisesti 300 m / 10 min ja sukeltamaan 25 m (ilman alkuvauhtia).

 • Kurssi ei muuta syvyysrajoja tms. mutta kouluttaa oppilaan entistä paremmaksi sukeltajaksi

 • Kurssi toteutetaan Sukeltajaliiton koulutusohjeen mukaisesti, löydät siitä mm. kurssin pääsyvaatimukset, laitteistovaatimukset, harjoitusten sisällöt, ja läpäisyvaatimukset. Saat näistä ml. varustetarpeet lisätietoa kurssin vastuukouluttajalta kysymällä sähköpostilla jo ennen kurssin alkua ja infotilaisuutta.

 

CMAS Advanced Nitrox:

 • Kurssin tavoitteena on opettaa kurssilaisille syventävät taidot ja tiedot, joilla voi tehdä turvallisesti enintään kahdella eri kaasulla (selkäkaasu + yksi lisäsäiliö) tehtäviä nitroksisukelluksia. Kurssi laajentaa oppilaan nitroksisukeltamiseen liittyvää tietotaitoa yli 40 % happea sisältävien etappikaasujen käyttöön, suunnittelemaan ja käyttämään eri kaasuja eri syvyyksissä. CMAS Advanced Nitrox Diver -kurssi on tasoltaan laitesukelluksen tekniikkasukelluskoulutuslinjan perustason kurssi

 • Kurssille osallistuminen edellyttää CMAS Two Star Diver sekä perustason nitrox korttia tai vastaavia toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämiä sukelluskortteja ja tietenkin lääketieteellistä sukelluskelpoisuutta (terveystietolomake tai lääkärintodistus), sekä Tampereen Urheilusukeltajat ry:n voimassaolevaa jäsenyyttä

 • Sukelluksia oltava vähintään 30, joista vähintään 10 nitroxilla.

 • Kurssi ei anna lisää valmiuksia sukellussyvyyden suhteen mutta täydentää osaamista mm. etappisukelluksien jaloon maailmaan, mikä tarkoittaa, että ylitettyämme suoranoususukelluksien rajat voimme lyhentää etappiaikoja sopivalla dekompressiokaasulla määrätyissä syvyyksissä.

 • Kurssi toteutetaan Sukeltajaliiton koulutusohjeen mukaisesti, löydät siitä mm. kurssin pääsyvaatimukset, laitteistovaatimukset, harjoitusten sisällöt, ja läpäisyvaatimukset. Saat näistä ml. varustetarpeet lisätietoa kurssin vastuukouluttajalta kysymällä sähköpostilla jo ennen kurssin alkua ja infotilaisuutta.

 

Kurssien hinnat 2022:

 1. Pelkkä CMAS Technical Skills 240e
 2. Pelkkä CMAS Advanced Nitrox Diver 240e
 3. CMAS Technical Skills + CMAS Advanced Nitrox Diver 400e
 4. CMAS Advanced Nitrox Diver, kun CMAS Technical Skills suoritettu aiemmin 200e

Kurssimaksu tulee maksaa kurssin alkaessa ennen allas- ja avovesiharjoittelun alkamista. Kurssin hinta sisältää oikeuden kurssimateriaalin henkilökohtaiseen käyttöön (Dyykki ja kouluttajan erikseen toimittama), teoriaopetuksen, allas- ja avovesiharjoitukset, teoriakokeet ja hyväksytysti suoritusta kurssista kortituksen. Kurssin hyväksytty suoritus vaatii itseopiskelua ja ryhmässä tapahtuvaa omatoimista harjoittelua, mihin oppilas sitoutuu vahvistaessaan kurssi-lmoittautuemisen. Mikäli kurssin suorittaminen vaatii kouluttajalta useita uusintasukelluksia, näistä voidaan laskuttaa lisähinta.

Kurssimaksu - tai osa siitä - on mahdollista maksaa liikuntaeduilla.

Kurssihinta ei sisällä kurssilla käytettäviä nitroxtäyttöjä (AdvNx), jotka laskutetaan seuran kaasuhinnaston mukaisesti. Oppilaalla tulee olla käytössään kurssilla tarvittavat omat tai lainatut välineet.

 

Ilmoittautuminen ja info:

 • Ei sitovat ilmoittautumiset viimeistään 5.1.2022 osoitteessa seuran sivuilla https://www.taursu.fi/koulutus/cmas-technical-skills-ja-cmas-ad/

 • Kurssi-info Maijalassa ti 11.1.2022 klo 1800–1930. Kurssi(e)n tarkempi ohjelma sovitaan infotilaisuudessa, koska siihen vaikuttaa mm. kurssilaisten lähtötaso ja lukumäärä. Kurssi-infoon osallistuminen ei vielä sido mihinkään, mutta jatkaminen kurss(e)illa tulee vahvistaa välittömästi infon jälkeen ennen materiaalien käyttöönottoa ja harjoituksia. Kurssi-info on kuitenkin välttämätön osa kurssi(e) suoritusta.

Lisätietolinkit:

 

Kurssin vastuukouluttajana toimii Joakim Petersen-Dyggve (joakimpd@gmail.com).

 

CMAS Technical Skills ja/tai CMAS Advanced Nitrox Diver 2022

Voit ilmoittautua tästä alustavasti vuonna 2022 alkavalle kurssille. Muistathan tarkistaa kurssin ennakkovaatimusten toteutumisen osaltasi ennen varsinaista ilmoittautumista

*
*
*
*
*

Tiedostojen maksimikoko yhteensä on 10 Mt.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.