Harjoitukset ja avovesisukellukset

Harjoitukset

Talvikaudella pidämme kerran viikossa harjoitukset Kalevan uintikeskuksessa. Ryhmästä riippuen joko lauantaiaamuisin tai sunnuntaiaamuisin klo 9.00-10.00. Norpat on jaettu taitotason ja iän perusteella kuuteen eri ryhmään, joista jokainen ryhmä treenaa oman ohjaajansa kanssa.

Nuorimpien treenit ovat leikkimielisempää touhuamista, mutta varttuneemmilla ja pidempään mukana olleilla harjoitusten vaatimustaso vähitellen nousee ja mukaan tulevat myös suoritettavat snorkkelisukelluskurssit.

Tunnin mittaisten harjoitusten aikana treenataan monipuolisesti erilaisia taitoja vedessä. Harjoitukset koostuvat uintiharjoittelusta sekä sukellustaitojen harjoittelusta. Mukaan mahtuu myös esimerkiksi vesiturvallisuutta ja pelastamistaitoja. Vaihtelua vuoden aikana toimintaan tuovat laitesukelluskokeilut, sekä tutustumiset eri sukelluslajeihin kuten vapaasukellukseen, räpyläuintiin ja uppopalloon.

Harjoituksissa tarvittavat omat varusteet ovat uimalasit, sukellusmaski, snorkkeli ja räpylät.

Vanhemmat norpat ovat ohjatun toiminnan lisäksi myös tervetulleita uimaan ja treenaamaan itsenäisesti seuran muille yleisille vuoroille yhdessä ohjaajien ja muiden sukeltajien kanssa.

Avovesisukellukset

Kesäisin olemme järjestäneet avovesisukelluksia lähiseudun järvissä, jolloin norpilla on mahdollisuus päästä käyttämään talven aikana opeteltuja taitoja yhdessä ohjaajien kanssa avovedessä. Samalla pääsee tutustumaan järven vedenalaiseen mielenkiintoiseen maailmaan, sen kasveihin ja eläimiin.

Avovedessä snorklaamista varten voi halutessaan hankkia myös oman märkäpuvun, jos aikoo snorklailla myös viilemmissä vesissä kesähelteiden ulkopuolella.