Usein kysyttyä

K: Minulla on PADI -sukeltajakortti, voinko liittyä Tampereen Urheilusukeltajiin?

V: Tervetuloa mukaan! TaUrsuun voi liittyä kaikki sukeltajat koulutustaustasta ja -järjestöstä riippumatta.

 

K: Minulla on PADI OWD -sukeltajakortti, voinko osallistua Tampereen Urheilusukeltajien järjestämään jatkokoulutukseen?

V: Kyllä voit. Suurimmat koulutusjärjestöt ovat tehneet järjestöjen välillä kansainvälisiä sopimuksia koulutusjärjestelmien luokitusten keskinäisestä rinnastettavuudesta. Ei ole tarpeen -tai edes mahdollista -vaihtaa OWD -korttia CMAS P1 korttiin, mutta pystyt osallistumaan suoraan TaUrsun järjestämälle laitesukelluksen jatkokurssille.

 

K:Olen suorittanut TaUrsussa CMAS P1 -kortin ja haluaisin suorittaa Thaimaan matkallani AOWD -kurssin. Pystynkö osallistumaan ulkomailla eri koulutusjärjestön järjestämälle kurssille? 

V: Suurimpien koulutusjärjestöjen väliset kansainväliset sopimukset mahdollistavat osallistumisen toisen koulutusjärjestön jatkokurssille. 

 

K:Haluaisin liittyä Tampereen Urheilusukeltajiin, mutta minulla ei ole laitesukelluskorttia. Pääsenkö jäseneksi?

V: Tottakai! Seuraan ovat tervetulleita kaikki sukeltamisesta kiinnostuneet. Seuralla on tarjolla erilaisia aktiviteetteja myös ei-laitesukeltajille: uppopalloa, räpyläuintia, nuorisotoimintaa tai mahdollisuuden omaehtoiseen harjoitteluun seuran allasvuoroilla.

 

K: Miten tampereen Urheilusukeltajien järjestämät kurssit eroavat kaupallisesti järjestetyistä sukelluskursseista?

V: Sukeltajaliiton koulutusohjelman mukaisesti TaUrsussa järjestettävä laitesukelluksen peruskurssi sisältää 10 teoriaoppituntia, 10 allasoppituntia ja 5 avovesisukellusta. Kaupallisesti järjestettävät laitesukelluksen peruskurssit sisältävät tyypillisesti vain 5 teoriaoppituntia ja 5 allasoppituntia. Avovesisukelluksia kaupallisiinkin sukelluskursseihin yleensä sisältyy 5.

Sukellusseurojen järjestämillä kursseilla opetus on usein henkilökohtaisempaa. Sukeltajaliiton koulutusohjeiden mukaisesti yksi kouluttaja valvoo uima-altaassa enintään neljää oppilasta  ja avovedessä enintään kahta kerrallaan. Kaupallisilla kursseilla kouluttaja voi valvoa vedessä jopa 8 oppilasta yhtäaikaa.

Tärkein ero on kuitenkin se, että sukellusseurat kouluttavat kursseilla uusia sukeltajia seuran jäseneksi. Sukellusseurasta löytyy kurssin jälkeenkin aina sukelluskavereita ja mukavaa sukellustoimintaa.

 

 K: Voinko maksaa laitesukelluskokeiluni liikuntaseteleillä?

V: TaUrsu hyväksyy laitesukelluskurssiensa sekä laitesukelluskokeilujensa maksuvälineeksi myös Smartumin Liikuntasetelit, voit myös käyttää Smartumin Saldo -palvelua kurssin tai kokeilun maksamiseen.