Vuorovalvonta

Seurojen tulee järjestää valvonta itse niille vuoroille, jotka ovat normaalien hallivuorojen ulkopuolella, jolloin kaupungin puolesta ei hallilla ole valvontaa. TaUrsun yleisvuorot sekä jotkin jaosten vuoroista ovat tällaisia. Jos jaosten vuorot ovat normaalien aukioloaikojen ulkopuolella, pitävät jaosten vastuuhenkilöt huolen siitä, että vuoroilla on valvoja. Yleisvuorot ovat yhteisvuoroja muiden sukellusseurojen kanssa ja näin ollen valvonta suoritetaan seurojen välisenä yhteistyönä. Näin yhden seuran ei tarvitse hoitaa valvojaa kaikille vuoroille, vaan vuoro osuu omalle kohdalle silloin tällöin. TaUrsu ja RRDC ovat sopineet, että RRDC hoitaa kuukauden ensimmäisen täyden viikonlopun ja tätä seuraavan tiistain valvonnat ja TaUrsu kuukauden loput vuorot. Muut seurat hoitavat satunnaisia vuoroja ja merkitsevät valvontansa valvojille luotuun vuorovalvonta kalenteriin (linkki alla).

Vuorovalvojaksi voi ilmoittautua kuka tahansa seuralainen, joka täyttää valvojalle asetetut vaatimukset:

1. Ensiapu-pätevyys eli käytännössä DAN BLS -kurssi tai esim. SPR:n EA -kurssi.

2. Hengenpelastajan testiuinti tai tuntee pystyvänsä tämän suorittamaan. Testiuinteja voidaan tarvittaessa järjestää. Tätä ei tarvitse pelätä. Kyseessä ei ole mikään huippu-urheilusuoritus ja pienellä treenillä onnistuu varmasti kaikilta uintitaitoisilta. Testiuinnin vaatimukset löytyvät täältä: http://www.suh.fi/files/383/Uinninvalvojatestiuinti_2012.pdf. Testiuinnin korvaa suoritettu rescue diver -kurssi, laitesukelluskouluttajan pätevyys ja vapaasukelluksen AIDA3 -tason tai ylempi kortti.

Niille, jotka sitoutuvat valvojiksi, TaUrsu kustantaa EA-kurssin. Vuorovalvontakalenteriin merkitty TaUrsun valvoja voi valvonnan jälkeen ottaa uimahallin kahviosta TaUrsun laskuun pullakahvit 5 € ylärajaan asti.

Jos olet kiinnostunut toimimaan hallivalvojana, ota yhteyttä hallivastaavaan! (hallivastaavan tiedot löydät yhteistiedoista)

Vuorovalvojan ohjeet

Vuorovalvoja merkitsee hallivalvojien kopista löytyvään vuorovalvonta kansioon valvomansa vuoron, vuoron kävijämäärän ja oman nimensä ennen vuoron alkua (kävijämääräksi riittää fiksu arvaus, koska merkintä tehdään vuoron alussa). Vuorovalvoja vastaa allasosaston järjestyksen- ja turvallisuuden valvonnasta harjoitusvuoron aikana. Valvoja puuttuu tarvittaessa häiritsevään tai turvallisuutta vaarantavaan toimintaan. Vakavassa onnettomuustilanteessa vuorovalvojan tulee aloittaa hätäensiapu ja koordinoida paikalle lisäapua. Valvoja saa olla harjoitusvuoron aikana altaassa edellyttäen että hän tarkkailee pinnan päällistä ja pinnan alaista toimintaa aktiivisesti. Valvoja lähtee altaasta viimeisenä.

Linkki vuorovalvontakalenteriin