Vuorovalvonta

Seurojen tulee järjestää valvonta itse niille vuoroille, jotka ovat normaalien hallivuorojen ulkopuolella, jolloin kaupungin puolesta ei hallilla ole valvontaa. TaUrsun yleisvuorot sekä jotkin jaosten vuoroista ovat tällaisia. Jos jaosten vuorot ovat normaalien aukioloaikojen ulkopuolella, pitävät jaosten vastuuhenkilöt huolen siitä, että vuoroilla on valvoja. Yleisvuorot ovat yhteisvuoroja muiden sukellusseurojen kanssa, mutta kaikilla seuroilla on oma valvoja.

Vuorovalvojaksi voi ilmoittautua kuka tahansa seuralainen, joka täyttää valvojalle asetetut vaatimukset:

Uinninvalvojan testiuinti. Testiuinteja voidaan tarvittaessa järjestää. Tätä ei tarvitse pelätä. Kyseessä ei ole mikään huippu-urheilusuoritus ja pienellä treenillä onnistuu varmasti kaikilta uintitaitoisilta. Testiuinnin vaatimukset löytyvät täältä: https://www.suh.fi/files/1316/Uinninvalvojan_testiuinti_2015.pdf ja se tulee suorittaa joka vuosi. Yleisvuoroilla testiuinnin korvaa suoritettu rescue diver -kurssi, laitesukelluskouluttajan pätevyys ja vapaasukelluksen AIDA2 -tason tai ylempi kortti.

Niille, jotka sitoutuvat valvojiksi, TaUrsu kustantaa EA-kurssin, kun kolme valvontaa on tehty. Vuorovalvontakalenteriin merkitty TaUrsun valvoja voi valvonnan jälkeen ottaa uimahallin kahviosta TaUrsun laskuun pullakahvit 5 € ylärajaan asti.

Jos olet kiinnostunut toimimaan hallivalvojana, ota yhteyttä hallivastaavaan! (hallivastaavan yhteystiedot löydät täältä)

Vuorovalvojan ohjeet

Vuorovalvoja merkitsee hallivalvojien kopista löytyvään vuorovalvonta kansioon valvomansa vuoron, vuoron kävijämäärän ja oman nimensä ennen vuoron alkua (kävijämääräksi riittää fiksu arvaus, koska merkintä tehdään vuoron alussa, ilmoittautuneiden lukumäärä löytyy nimenhuudosta). Vuorovalvoja vastaa allasosaston järjestyksen- ja turvallisuuden valvonnasta harjoitusvuoron aikana. Valvoja puuttuu tarvittaessa häiritsevään tai turvallisuutta vaarantavaan toimintaan. Vakavassa onnettomuustilanteessa vuorovalvojan tulee aloittaa hätäensiapu ja koordinoida paikalle lisäapua. Valvoja saa olla harjoitusvuoron aikana altaassa edellyttäen että hän tarkkailee pinnan päällistä ja pinnan alaista toimintaa aktiivisesti. Valvoja lähtee altaasta viimeisenä.